FLAT – SIENA RESIDENTIAL AREA ADJACENT TO THE CITY WALLS

RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_-26_risultato
RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_-50-1_risultato
RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_71a-1920_risultato
RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_136_risultato
RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_148_risultato
RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_157_risultato
RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_199_risultato
RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_251_risultato
RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_312_risultato
RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_6_risultato
RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_17_risultato
RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_26_risultato
previous arrow
next arrow
RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_-26_risultato
RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_-50-1_risultato
RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_71a-1920_risultato
RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_136_risultato
RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_148_risultato
RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_157_risultato
RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_199_risultato
RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_251_risultato
RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_312_risultato
RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_6_risultato
RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_17_risultato
RIST_appartamento_zona residenziale adiacentele mura_SI_26_risultato
previous arrow
next arrow
Appartamento - Siena zona residenziale adiacente le mura

New distribution of the spaces in order to create a spacious living room in this flat in Siena.

Starting by completely redoing the plumbing, heating and electrical systems, then demolishing the floors and opening new doors, this meticulously detailed renovation project was born, centred on a large open space, as requested by the client.

A project with a contemporary soul that Re.Strutture developed by focusing on light colours in the range from white to ivory to beige, in perfect chromatic harmony with the style of the furnishings; these are the protagonists of this elegant and refined home.

PROJECT DETAILS

Flat size
110 m2
Project timeline
December 2020-February 2021
Designer
Riccardo Cannoni, Surveyor

PROJECT DATA SHEET

The renovation work focused on:

  • A new living room with a contemporary feel in shades of white and beige that go well with the choice of wood-coloured stoneware flooring in darker tones. A touch of colour and elegance to the room that conveys an air of freshness and brightness
  • The corridor/entrance hall has been enhanced by the creation of the wall dividing it from the living room: a stylistic and functional choice that embellishes without overwhelming.
  • In the bedroom and bathroom we find the same continuity of style: the wood-coloured stoneware floor catches the eye in both the master bedroom and the bathroom.
  • The latter has been refurbished with a clean and refined design: modern suspended sanitary ware, a free-standing washbasin with an original shape, and light walls that broaden the perception of space, creating a regenerating oasis in perfect modern style but with a touch of sophistication with the wood-coloured parts of the floor and shower cubicle
Back button